Bitki çayını kendimiz hazırlıyorsak doğadan toplayıp kurutarak elde edebiliriz. Dikkat edeceğimiz nokta onları toplarken çok dikkatli davranmalıyız. Şehir içlerinde bitki toplamamalıyız çünkü şehir içindeki bitkilerde zararlı maddeler vardır.

Bunu en iyi şekilde şehrin dışında dağlarda olan, temiz oksijene sahip arabaların bulunmadığı ortamları seçmeliyiz. Topladığımız bitkilerde kart olmayan nazik olan bitkileri yani genç olanlarını ve orta büyüklüğe erişmiş olanları toplamalıyız. Kart ve yaşlı, büyük olan bitkiler tercih edilmez.

Zayıflama çaylarını nasıl yapacağız?

Zayıflama çayını hazırlarken, bitkinin her tarafını kullanabiliriz. Yani yaprak, yeşil tarafı ve çiçeklerini. Örnek, olarak papatya çayı hazırlarken çiçeklerinin  aslında kullanılmadığını söylerler ama yinede vazgeçmezler. Çünkü her halde bir zararı ve faydası da yoktur. Bunu içinde rezeneyi kendimiz toplamayalım hazır olarak satın alalım.

Zayıflama çayının kullanılışı:

Çok ince bir şekilde kıyılmış bitkilerimizi iyice harmanlayıp. Yarım tatlı kaşığı şeklinde ilave edeceğimiz bitki karışımını, bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyu ilave edip haşlayacağız karışım yarım dakika demlendikten sonra süzüp her gün 1 bardak çayla başlanır, ve bu 3 bardağa kadar çıkarılır, bu 6 hafta devam edilir sonra kademe kademe tekrar 1 bardağa kadar indirilir.

Bu çay, ile ideal kiloya ulaşıldıktan sonra da aynı şekilde her gün 1 bardak olarak sürekli içilebiliriz. Çayın etkisin artırmak için her hafta 1-2 sıcak banyo alıp bunun sonunda sonunda bütün vücudumuza masaj uygulanır

Yorum bırakın