Mate Çayı ile Zayıflama: Mate Çayının Faydaları, Mate Çayı Nasıl Yapılır?

Yayınlandı: Nisan 22, 2010 / Zayıflama Çayları
Etiketler:, , , , , ,

Zayıflama Çayları: 1-MATE ÇAYI: Güney Amerika’da yetişir “Ilex Paraguayensis” isimli bir bitkinin yeşil yapraklarıdır. Asırlardır Güney Amerika yerlileri tarafından güç ve şifa kaynağı olarak tüketilmiştir bu kıtanın özel  milli içeceğidir. Mate Çayı, en çok Paraguay’da yetiştirilen tropikal bir bitkiden (Ilex paraguayensis) ile elde edildiği için ismine  Paraguay Çayı da denmektedir.

Vücudumuzdaki  yağın emilimini yok ediyor, yağlarımızın hızlı bir şekilde yakmasını sağlıyor. Bu sayede rejimlerde ve obezite tedavisi için de sıkça kullanılıyor. Vücudumuzdan suyun atılmasını ve bu sayede ödem giderici etki sağlıyor. İçinde kafein var ama kafeinin üzerimizdeki kötü etkilerine sahip değildir. Genç yaşlı her yaştan insanlarımız kullanabilir. Metabolizması rahatsız olan kişiler için çok yararlı ve  sağlıklı bir içecektir. Tam etki göstermesi için her gün  üç fincan içmeliyiz. Yüksek orandaki vitamin ve mineral içeriği ile vücudumuza enerji vererek dokularımızı dış etkenlerdeki zararlı maddelerden koruyup yaşlanmamızı geçiktirir ve direncimizi artırır.

Vücudumuzun kan dolaşımını hızlandırır. İçindeki kafein sayesinde daha fazla enerji harcamamızı sağlıyor. Ayrıca C vitamini sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor..

. Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 5-6 dk demlendirilir.

Ayrıca Mate, Biberiye, Kekik, Funda yaprağından 1’er tatlı kaşığı, Yeşil çaydan 2 tatlı kaşığı 1 litre kaynamış suya ekleyip 10 dakika demleyip süzdükten sonra içilir. Etkisini 3 gün içerisinde hemen hissedeceğiz.

. Sabahları hazırlayıp ister soğuk ister sıcak  her gün 1-2 litre tüketebilirsiniz. Sabahları enerjik olmak için akşamları da  rahatlayıp ve geceleri rahat uyumak istiyorsak bol bol içeceğiz.

Yorum bırakın