Bitki Çayları zayıflatır mı?

Yayınlandı: Nisan 22, 2010 / Zayıflama Çayları
Etiketler:, , , ,

Zayıflama çaylarının zayıflatma etkisinin olup olmadığı kafamızda her zaman bir soru işareti olarak kalmıştır. Evet zayıflatır ama nasıl zayıflatır?

Çoğu böyle çaylar insanı tok tutar yada metabolizmayı hızlandırırlar. Bunun yanında . Funda çayı, yeşil çay, mate çayı, zencefil çayı, safran çayı, bu çayların hepsi birden çok faydalı ve zayıflamak için kullanılan çaylardandır.

İnsanı tok tutan çaylardan mate sizi yemeklerden uzak tutar. İnsanoğlu yemek yemeden duramaz, biraz acıktık mı hemen yemek yeriz. Demekki mate çayı yada başka tok tutan çaylar bize tokluk hissi verir, ve yemeklerimizi günde 3 defa yemek için fazla değil bizler yardımcı etki sağlar. Metabozlimamızı hızlandıran çayların yanında zencefil gibi, yemekleri midemizde eritmek ve yağ emilimini  azaltmak için fonksiyonlara sahiptir. En ağır yediğimiz yemekten sonra bile ( misafirlerde yada bayramda örnek) zencefil çayını sık sık tüketmeliyiz.  Zencefil zayıflatmazsa,bile fazla kilolarımızdan kurtulmamızı sağlar. Önemli olarak ta eğer mümkünse karbonhidratlı yemeklerden sonra zencefil çayı içebiliriz.

Yorum bırakın